nieuws

TC Tubantia verlaat na 50 jaar gebouw aan de Getfertsingel in Enschede

De Twentsche Courant Tubantia verhuist deze week van het oude pand aan de Getfertsingel in Enschede naar het Ondernemingshuis. Vandaag is de allerlaatste krant in het oude pand gemaakt.
Het is een flinke operatie, de verhuizing van de krant, want ondertussen moet het werk gewoon doorgaan. De redacteuren en verslaggevers werkten vandaag tussen de verhuisdozen aan de krant van morgenochtend op de oude redactie, en morgen worden ze allemaal op hun nieuwe werkplekken verwacht. De meeste medewerkers gaan naar het Ondernemingshuis aan de Hengelosestraat. De stadsredactie krijgt een plek in Roombeek. 

'Moderne krant vraagt om modern gebouw'

De plannen voor een verhuizing waren er al langer, maar met de komst van de nieuwe hoofdredacteur Martha Riemsma is er vaart achter gezet. Het huidige gebouw aan de Getfertsingel stamt uit 1965 en is sterk verouderd.
Het vak van krantenjournalist en het medialandschap zijn in die 50 jaar enorm veranderd. Daarbij hoort ook een andere werkwijze, waarvoor in het oude gebouw te weinig mogelijkheden zijn. In het nieuwe pand kan de krant weer een tijd vooruit, verwacht Riemsma. Zo komen er onder meer flexibele werkplekken waardoor meer dynamiek in de organisatie komt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.