Bouwgrond voor honderd krasse knarren in Zwolle

Voor honderd 'krasse knarren' in Zwolle is een plek gevonden om speciale woningen te bouwen. Dat heeft de stichting Knarrenhof vanavond medegedeeld aan haar leden.

Er kunnen huizen gebouwd gaan worden in de wijk AA-landen, op het oude zwembadterrein, en in de wijk Stadshagen bij de wijkboerderij. In AA-landen is er plek voor ongeveer 60 huizen, in Stadshagen voor ongeveer 10. De bedoeling is om de huizen zo neer te zetten, dat er hofjes ontstaan. De bewoners letten op elkaar, kopen samen zorg en onderhoud in, maar blijven wel zelfstandig wonen.

165 gegadigden

Binnen een half jaar moeten de initiatiefnemers met een financieel goed onderbouwd plan bij de gemeente komen, dan kan er gebouwd gaan worden. Op z'n vroegst staan de huizen er in de zomer van 2016. In totaal zijn er vooralsnog 165 gegadigden. Voor degenen die nu buiten de boot vallen, wordt naar een derde bouwlocatie gezocht. De stichting heeft al een plek op het oog.

Het plan voor de Knarrenhof is ontstaan na alle berichtgeving over bezuinigingen in de zorg. Ouderen willen ervan uit kunnen gaan dat ze altijd op goede zorg kunnen rekenen. Als de overheid daartoe onvoldoende in staat is, willen ze dat zelf gaan regelen. Het project in Zwolle staat volop in de belangstelling. In Hardenberg, Amsterdam, Utrecht en Amersfoort wordt gewerkt om eenzelfde project op poten te zetten.

Tot de dood

Veel ouderen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarom worden de woningen volgens het plan zo ingericht dat de bewoners daar tot hun dood kunnen blijven wonen. Volgens de stichting is dit één van de grootse wensen van bewoners.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
knarrenhof IJsseldelta Zwolle Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren