Sport

Reuvers schiet Staphorst naar hoofdtoernooi KNVB Beker, HSC'21 uitgeschakeld

Archieffoto Mike Reuvers
Archieffoto Mike Reuvers © Orange Pictures
Staphorst heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Mike Reuvers was met drie treffers de grote man op Sportpark 't Noorderslag, waar Dongen met 3-1 werd verslagen. Voor HSC'21 zit het bekeravontuur erop. Op bezoek bij competitiegenoot OSS'20 werd met 2-1 verloren.
Reuvers en bekerwedstrijden zijn vaker een goede combinatie en ook nu loodste hij Staphorst vrij eenvoudig door de tweede kwalificatieronde. De aanvaller maakte een hattrick tegen Dongen, dat afgelopen weekend in de competitie nog met 1-1 gelijkspeelde tegen HSC'21.
Het werd nog wel even spannend toen Mart van Bree een kwartier voor het einde de aansluitingstreffer produceerde, maar Reuvers maakte in de slotminuten aan alle spanning een einde door de 3-1 op het scorebord te zetten.
Zodoende plaatste Staphorst zich voor de eerste ronde van het bekertoernooi, waarin ook de clubs uit het betaald voetbal, uitgezonderd de clubs die Europees spelen, instromen. Komende zaterdag is de loting.

HSC'21 uitgeschakeld

De wedstrijd tussen OSS'20 en HSC'21 begon 45 minuten later dan gepland. De spelersbus van de club uit Haaksbergen kampte onderweg met pech, waardoor er pas om 20.45 uur werd afgetrapt. Veel invloed op het spel van HSC'21 had het aanvankelijk niet. Binnen het kwartier opende Diego van der Weide de score voor de ploeg van trainer Daniël Nijhof.
Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want Jos Peltzer tekende vijf minuten later voor de gelijkmaker. HSC'21 verzuimde in de tweede helft een paar kansrijke pogingen om te zetten in een doelpunt, waarna het twintig minuten voor tijd de deksel op de neus kreeg. Tom Pijnenburg bepaalde de eindstand op 2-1 en liet de bekerdroom van HSC'21 uiteenspatten.
Alle uitslagen in de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker zijn hier te vinden.