Nieuws

Indrukwekkend: uitvaartstoet gaat langs flat waar kruisboogdrama gebeurde

Uitvaartstoet trekt langs de flat waar de vrouwen om het leven kwamen
Uitvaartstoet trekt langs de flat waar de vrouwen om het leven kwamen © RTV Oost
Onder grote belangstelling wordt vandaag afscheid genomen van de twee slachtoffers van het kruisboogdrama in Almelo. De vrouwen, van 70 en 52 jaar, maakten deel uit van de Armeense gemeenschap in de stad. Vele mensen kwamen naar De Armeens Apostolische Kerk om hun laatste eer te bewijzen.
Een 28-jarige Almeloër is aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de twee vrouwen. De slachtoffers werden gevonden nadat de politie werd gebeld over een verdachte situatie in een flatwoning aan de M. Th. Steynstraat afgelopen vrijdag.
De verdachte ligt nog op de ic en is onaanspreekbaar. Zijn voorarrest werd afgelopen maandag met twee weken verlengd.
Herdenking slachtoffers kruisboogdrama
Herdenking slachtoffers kruisboogdrama © RTV Oost

'Diep geraakt'

Beide slachtoffers waren lid van onder meer AGBU Holland, een non-profitorganisatie die zich inzet voor Armeense mensen. "We zijn diep geraakt door dit verlies", schreef de organisatie eerder al op haar Facebook-pagina.
Het gaat om de 70-jarige buurvrouw van verdachte K. en haar 52-jarige nicht die op bezoek was. Een 33-jarige thuiszorgmedewerker uit Rijssen raakte gewond. Zij kon via het balkon ontkomen. Hoe het met haar gaat en wat precies de aanleiding voor het incident was, is nog onduidelijk.
Verdriet en vragen na fatale gebeurtenis
Verdriet en vragen na fatale gebeurtenis © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.