nieuws

Verhuizing valt verkeerd bij bewoners Clara Feyoena Heem in Hardenberg

Clara feyoena Heem in Hardenberg
Clara feyoena Heem in Hardenberg
Een aantal bewoners van verpleeghuis Clara Feyoena Heem in Hardenberg is ontevreden dat ze moeten verhuizen naar een ander deel van het tehuis. Dat meldt RTV Drenthe.
De bewoners zeggen niet geïnformeerd te zijn over de interne verhuizing en vinden de geboden zorg niet voldoende. Volgens bewoonster Geke Engels uit Hollandscheveld heerst er angst onder de bewoners. Haar man Jan Engels zocht de publiciteit. Hij dringt al meer dan een jaar aan op betere zorg en communicatie.

Verhuizing is spreekwoordelijke druppel

De bewoners moeten verhuizen naar een andere vleugel omdat de Saxenburgh Groep, waaronder Cara Feyoena Heem valt, geriatrische revalidatiezorg vanuit Coevorden verplaatst naar Hardenberg. De verhuizing lijkt de spreekwoordelijke druppel voor sommige bewoners.
Geke Engels zegt niet alleen te staan in haar kritiek. Volgens haar zijn veel bewoners bang om die uit te spreken. "Als je te kritisch bent, dan kun je naar je kamer gaan."  Het verpleeghuis in Hardenberg staat sinds november vorig jaar onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Saxenburgh Groep werkt aan herstel

Henri Janssen is voorzitter Raad van Bestuur. In een schriftelijke verklaring meldt hij dat hij zich niet herkent in de gevoelens van de bewoners. "Wij vinden het heel erg te moeten horen, dat enkele bewoners de sfeer als onprettig ervaren. Wij willen onze cliënten kwalitatief goede zorg bieden in een veilige woon- en leefomgeving. Daar zijn wij nog niet in alle opzichten in geslaagd, maar daar werken wij hard aan."
Janssen verwacht dat het verscherpte toezicht er in november afgaat. "In het afgelopen jaar hebben we veel tijd en energie gestoken in de scholing van medewerkers en het verder op orde brengen van de noodzakelijke protocollen, dossiervoering en medicatievoorschriften."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.