nieuws

Voetballer Wout Brama vervolgt carrière bij PEC Zwolle

Wout Brama
Wout Brama
Wout Brama vervolgt zijn carrière bij PEC Zwolle. Morgen traint hij mee met de club uit de provinciehoofdstad.
Brama is transfervrij, nadat hij zijn contract bij FC Twente in eerste instantie niet wilde verlengen. De afgelopen dagen heeft de geboren Almeloër stage gelopen bij de Engelse club Huddersfield Town. Ook heeft hij gesproken met sportclub Heerenveen.
Brama kon aanvankelijk bij FC Twente bijtekenen, maar hij wilde zijn transfervrije status benutten om te kijken of er voor hem een buitenlands avontuur in zou zitten. Toen bleek dat er voor hem geen goede opties waren, kon hij bij Twente niet alsnog bijtekenen. Die club had inmiddels Kamohelo Mokotjo aangetrokken van PEC Zwolle.

Negen jaar bij FC Twente

Wout Brama speelde negen jaar in het eerste elftal bij FC Twente, waar hij ook zijn voetbaljeugd doorbracht. Zijn carrière begon hij bij de amateurs van PH Almelo. Wout Brama werd in 2010 landskampioen met FC Twente. De middenvelder tekent in Zwolle een contract tot het einde van het seizoen, maar krijgt de mogelijkheid om in de winterstop alsnog om zich heen te kijken.
Brama staat vrijdag al op het trainingsveld van zijn nieuwe club. "Door mijn overgang naar PEC Zwolle heb ik een mooie kans om weer wedstrijdritme op te doen", laat hij weten. "Ook denk ik dat de manier van voetballen hier, bij mij past. Ik heb nog altijd de wens om in het buitenland te voetballen, alleen twijfelden de clubs die nu geïnteresseerd waren aan mijn fitheid."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.