nieuws

Verontwaardiging over verplichte overstap Cogas Almelo houdt aan

De verontwaardiging over de verplichte overstap van Ziggo naar Caiway in het gebied van netwerkbeheerder Cogas blijft aanhouden. Op diverse platforms roeren Cogas-klanten zich.
Ziggo-abonnees in het gebied van Cogas ontvingen gisteren twee brieven. Eén van Cogas en één van Ziggo. In beide brieven wordt vermeldt dat Cogas stopt met Ziggo en dat klanten over kunnen stappen naar Caiway voor internet, televisie en telefonie. Een boodschap die bij veel Ziggo-klanten compleet in het verkeerde keelgat is geschoten.
Op diverse platforms roeren Ziggo-klanten zich, want ze zijn tevreden over Ziggo en willen helemaal niet overstappen. Zeker niet gedwongen. Op petitie.nl staan momenteel twee petities: Boycot Cogas gemeente Oldenzaal en Cogas klanten moeten keuze hebben. De petities zijn ruim vierhonderd keer ondertekend.
Op Facebook is de actie Cogas wij kiezen zelf meer dan vijfduizend keer geliked. Ook zijn er mensen die het klachtenformulier op de website van Cogas invullen om hun ongenoegen kenbaar te maken. De Wierdense consumentenjurist Jasper Ottink heeft zich ook op het strijdtoneel gemeld. Hij roept mensen op om zich nu bij hem te melden. Het is tijd voor actie. Melden kan op zijn website. Hij sluit niet uit dat hij een collectieve rechtsgang tegen Cogas aanspant.
Ook de politiek roert zich. Negen Twentse gemeenten zijn aandeelhouder. Een aantal gemeenteraadsfracties stelde al schriftelijke vragen aan hun colleges van burgemeester en wethouders. De VVD in Almelo heeft een verzoek ingediend voor een interpellatie-debat tijdens de raadsvergadering van 28 oktober. CDA-Tweede Kamerlid Eddy van Huijm heeft vragen over de kwestie gesteld aan de minister van Economische Zaken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.