Nieuws

ROOTS | Van BMX naar baanwielrennen: Jeffrey Hoogland werd bang en stapte af

Vanaf zijn vierde stond Jeffrey Hoogland naast zijn broers op de BMX-baan in Nijverdal. Hij groeide uit tot een groot talent en won regionale wedstrijden in klassen boven zijn leeftijd. Maar op een gegeven moment sloop er angst in, hij zat niet lekker meer op de fiets en stopte met het BMX'en.
Plezier, dat stond centraal bij FCV de Lochsprinters. En daar droeg jeugdtrainer Dick Tuitert zeker aan bij, hij kent Jeffrey al van jongs af aan. "Vanaf zijn derde liep hij al tussen zijn broers op de crossbaan. Hij wilde zo graag meedoen, maar hij moest wachten tot zijn vierde. Dat vond hij niet leuk."

Alles moet wijken

Na het zien van de Olympische Spelen op zijn achtste wist Jeffrey dat hij daar ooit ook wilde staan. Alles moest ervoor wijken en dat verkondigde hij ook luidkeels. "Op de middelbare school zei ik tegen de directeur en leraren: 'Dit is allemaal leuk en aardig, maar ik wil gewoon fietsen. En dat ga ik later ook doen.'"
Dat dat niet met het BMX'en zou zijn, maar met het baanwielrennen, dat had hij op die leeftijd nooit gedacht. Hoe dat kwam? Kijk de video hieronder.

Meer zien van Jeffrey?

Deze video is een klein onderdeel van de hele aflevering die vanavond op TV Oost komt. Dan is te zien dat Jeffrey samen met presentator Bert Eeftink plekken van vroeger bezoekt. Hij gaat terug naar zijn middelbare school en bezoekt zijn ouderlijk huis weer.
Dit is de vierde aflevering van het programma Roots. In eerdere afleveringen kon je zien hoe Ron Jans, Johanna ter Steege en Kim Kötter een duik in het verleden namen. Volgende week de laatste aflevering alweer met Alberto Stegeman. Vanavond dus Jeffrey Hoogland, vanaf 17:30 uur op TV Oost. Het programma wordt elk uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.