nieuws

ChristenUnie wil economie grensregio versterken, rapport Twente Werkt genoemd

In Duitsland werken moet makkelijker worden
In Duitsland werken moet makkelijker worden
Het kabinet moet samen met de grensregio's ondernemerschap stimuleren en ervoor zorgen dat bedrijven en personeel makkelijker over de grens kunnen werken. Dat vindt de ChristenUnie in de Tweede Kamer.
ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten verwijst naar een vooraankondi­ging van het rapport Twente Werkt!, dat de Twente Board naar politiek Den Haag heeft gestuurd. "Een banenplan dat ook de minister moet aanspreken." In het banenplan wordt onder meer geopperd om vacatures en leerwerkplekken in Duitsland in te laten vullen door mensen uit Twente.

Economische agenda voor grensregio's

Schouten diende gisteren tijdens de begrotingsbehandeling van Economische Zaken een motie in om een economische agenda voor grensregio's op te stellen. "Ik vraag de minister hoe het zit met de kracht van de regio. Ik lees daar niet zoveel over. Eigenlijk niets."
Het kabinet krijgt van Schouten tot het voorjaar van 2015 de tijd om samen met de grensregio's aan de slag te gaan om de economie te stimuleren. "Grensregio's kunnen veranderen in groeiregio's wanneer grensbarrières voor de economie en de arbeidsmarkt worden weggenomen. Bijvoorbeeld door wederzijdse erkenning van diploma's en het eenvoudiger maken van solliciteren en stagelopen over de grens", aldus Schouten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.