Nieuws

Arrestaties bij demonstratie tegen coronapaspoort in Steenwijk

Arrestaties bij demonstratie tegen coronapaspoort in Steenwijk
Arrestaties bij demonstratie tegen coronapaspoort in Steenwijk © PNN
De politie heeft vier mensen aangehouden bij een demonstratie in Steenwijk. Zo'n honderd demonstranten liepen door de stad met spandoeken, met daarop leuzen als 'Stop Big Reset, Maak van Nederland geen China'. Het is niet bekend of de demonstratie is aangemeld bij de gemeente.
In een Facebookvideo is te zien hoe de sfeer tussen politie en demonstranten grimmiger wordt bij het station. Na een korte schermutseling worden verschillende actievoerders door de politie aangehouden.

Legitimatiebewijs

"In het begin verliep alles rustig", zegt een politiewoordvoerder. "Het ging mis toen een aantal demonstranten weigerde zich te legitimeren. Toen keerde een groep van zo'n twintig man zich tegen de politie."
Op internet gaat een pamflet rond over de 'Grootste omsingeling/demonstratie voor vrijheid van het noorden'. Hierin staat het plan om de binnenstad 'in absolute stilte' te omsingelen. 'Dit omdat deze zaterdag als een zwarte dag de geschiedenis in zal gaan door de invoering van het coronapaspoort', staat in het pamflet.

Den Haag en Hilversum

Op meerdere plekken in het land zijn vandaag demonstraties tegen het coronapaspoort. Onder meer in Den Haag en Hilversum gingen mensen de straat op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.