nieuws

CDA stelt Kamervragen over gedwongen overstap Ziggo-abonnees Cogas Almelo

Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Agnes Mulder van het CDA hebben vragen gesteld aan minister Kamp van Economische Zaken over de gedwongen overstap van tienduizenden abonnees van Ziggo naar Caiway.
Klanten van Cogas uit Almelo zijn niet te spreken over het besluit om Ziggo voor het leveren van digitale diensten voor Caiway in te wisselen. Cogas is beheerder van het vaste netwerk in grote delen van Twente. De gedwongen overstap is veel klanten in het verkeerde keelgat geschoten en heeft nu geleid tot Kamervragen.

De vragen van Kamerleden Van Hijum en Mulder aan minister Kamp:

1. Bent u er van op de hoogte dat tienduizenden bestaande ZIGGO-abonnee’s in Twente, die jarenlang hun vaste telefoon- en internetaansluitingen via de COGAS-kabel bij ZIGGO hadden ondergebracht, door COGAS min of meer verplicht worden om over te stappen naar CAIWAY als zij een vaste telefoon- en internetaansluiting via de kabel willen houden (TC Tubantia, 16 oktober 2014)?
2. Bent u er van op de hoogte dat de keuze op het nieuw aangelegde glasvezelnet voor alle klanten vooralsnog eveneens beperkt is tot CAIWAY, en dat pas in de loop van 2015 alternatieven op glasvezel ontstaan?
3. Vindt u het gewenst dat een netwerkbeheerder de keuze voor een provider op deze wijze aan de klant oplegt? Bent u bereid om de Autoriteit Consument en Markt (ACM) te vragen in hoeverre het belang van de klant hiermee wordt geschaad?
4. Welke mogelijkheden heeft u om een grotere keuzevrijheid voor de klant af te dwingen, bijvoorbeeld door te eisen dat een verplichte overstap naar Caiway op de reguliere kabel pas aan de orde kan zijn als er alternatieven voor deze provider via de glasvezel beschikbaar zijn?
5. Op welke wijze is de onafhankelijkheid van de netwerkbeheerder bij de selectie van providers in het huidige stelsel gewaarborgd? Acht u die waarborgen afdoende met het oog op het klantbelang?
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.