Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen verliest bij PSV tweede duel op rij

FC Twente Vrouwen onderuit bij Orange Pictures
FC Twente Vrouwen onderuit bij Orange Pictures © Orange Pictures
De vrouwen van FC Twente hebben de tweede nederlaag op rij geleden in de Eredivisie. Bij PSV kwam de ploeg van coach Robert de Pauw nog wel vroeg op voorsprong, maar PSV keerde het duel en won met 2-1.
Al na zeven minuten was het raak. Fenna Kalma schoot vanaf de stip haar vierde van het seizoen binnen. Direct na de treffer was PSV al dicht bij de gelijkmaker. Annika Rodriguez zette voor en raakte onbedoeld de paal. Na een kwart wedstrijd kwam de thuisploeg wel op gelijke hoogte. Ook PSV mocht aanleggen vanaf de stip en die kans liet Desiree van Lunteren niet onbenut. Een paar minuten later kwam PSV op voorsprong. Rodriguez kon vrijstaand de 2-1 binnen koppen. Kalma kreeg een goede kans op haar tweede, maar Sari van Veenendaal bracht redding. Het bleef bij 2-1 in de eerste helft.

Geen gelijkmaker

Na rust was Twente gevaarlijker. Suzanne Giesen probeerde het twee keer met een schot, maar wist het net niet te vinden. Ook invaller Wieke Kaptein was dichtbij, maar Van Veenendaal zat er opnieuw tussen. Kalma kreeg de grootste kans. Ze kon van dichtbij en geheel vrijstaand inkoppen, maar deed dat in de handen van Van Veenendaal. Ook Bente Jansen stuitte op de keepster met een schot. De kansen op de gelijkmaker waren er dus zeker wel, maar die kwam er niet.

Stand

Het was dus de tweede nederlaag op rij voor Twente, dat twee weken geleden ook verloor van PEC Zwolle. Het blijft dus op zes punten staan.