Wormuth complimenteert ploeg ondanks 'zware benen': "Zeer effectief"

Heracles Almelo deed zondag goede zaken door zich in eigen huis te ontdoen van RKC Waalwijk (1-0) en daarmee de aansluiting te vinden met de middenmoot in de Eredivisie. Volgens trainer Frank Wormuth was er ook maar één ploeg die vandaag aanspraak maakte op de overwinning.

"Het was gewoon verdiend", vond de oefenmeester. "We hebben geen grote kansen weggegeven en hebben voldoende kansen gecreëerd. Vanaf de eerste minuut had ik het idee dat mijn ploeg 'zware benen' hadden", verwijst Wormuth naar de intensiteit van drie wedstrijden in een week tijd. "Als je zware benen hebt, heeft dat ook invloed op het mentale vlak. Daarnaast heeft RKC Waalwijk twee dagen langer vrij gehad en dat zag je in de slotfase, vond ik."

Complimenten

Door het gebrek aan frisheid was de Duitse trainer trots op de prestatie van zijn ploeg. "Complimenten. Met de zware benen hebben we niet attractief gespeeld voor de toeschouwers, maar wel effectief."

Prikkelen van Burgzorg

Delano Burgzorg, aan het begin van het seizoen wisselspeler, maakte de enige treffer van de wedstrijd en heeft nu de helft van de totale productie van Heracles achter zijn naam staan. Wormuth heeft de frivole aanvaller even moeten 'prikkelen'. "Natuurlijk moest ik dat", lacht hij. "Burgzorg is een heel aardig en goed mens. Maar je moet hem altijd prikkelen, dat hij ook zijn prestaties brengt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL HERACLES ALMELO
Deel dit artikel: