nieuws

Vakbond: zeer kleine kans dat personeel Brink's Zwolle elders bij bedrijf aan de slag kan

Geld
Geld
De kans is zeer klein dat werknemers van geldtransporteur Brink's in Zwolle bij een andere vestiging van Brink's aan de slag kunnen. Dat zegt bestuurder Peter de Ridder van vakbond CNV Vakmensen in een reactie op het aangekondigde massaontslag bij Brink's in Zwolle, Arnhem en Rotterdam.
De bonden willen zo snel mogelijk uitzoeken of mensen uit Zwolle wellicht voor Geld Service Nederland (GSN) aan de slag kunnen. GSN is enkele jaren geleden opgericht door de banken ING, ABN-AMRO en Rabobank en houdt zich net als Brink's bezig met geldtransport. Volgens de bonden verliest Brink's veel werk aan GSN.
CNV-bestuurder De Ridder: "De werknemers van Brink's hebben vele jaren de geldtransporten en het vullen van duizenden geldautomaten voor de grote banken verzorgd. Door de oprichting van Geldservice Nederland door drie banken is het werk opnieuw aanbesteed. Met als gevolg dat Brink's veel werk kwijtraakt." Dat werk wordt voor GSN nu door andere transporteurs gedaan.

Onvrede over de rol van de Rabobank

De Ridder laakt met name de rol van de Rabobank. "Wat ons kwaad maakt, is dat de Rabobank aan de ene kant zegt uitermate tevreden te zijn over de service van Brink's, maar aan de andere kant haar jarenlange partner niet heeft ondergebracht bij Geldservice Nederland. Dat betekent dat 600 werknemers van Brink's straks zonder baan zitten. De Rabobank weet dat, maar kijkt de andere kant op. Als grootste klant loopt de bank daarmee weg voor haar maatschappelijke verantwoordelijkheid."
De bonden gaan op korte termijn in gesprek met Brink's en de Rabobank. De Ridder: "We willen dat zoveel mogelijk banen behouden blijven. De mensen werken in een specifieke markt en hebben veel kennis van zaken. Het is zonde als dat allemaal verloren gaat."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.