Stille tocht ter nagedachtenis slachtoffers kruisboogdrama Almelo

Morgenavond wordt in Almelo een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de twee vrouwen die anderhalve week geleden om het leven kwamen bij het zogenaamde 'kruisboogdrama' aan de M.Th. Steynstraat. Dat heeft advocaat Sébas Diekstra namens de familie laten weten.

Een 28-jarige Almeloër stond vrijdag 17 september met ontbloot bovenlijf op het balkon van zijn flatwoning aan de M.Th. Steynstraat met een kruisboog te zwaaien. Hij wordt ervan verdacht zijn 70-jarige onderbuurvrouw en haar 52-jarige nicht te hebben doodgestoken. De uitvaart van beide slachtoffers was vorige week.

De verdachte wordt er ook van verdacht vanaf zijn balkon met de kruisboog te hebben geschoten. Hij is uiteindelijk door een schot in zijn borst onschadelijk gemaakt en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Sindsdien is hij niet aanspreekbaar.

'Machteloosheid uiten'

De stille tocht vertrekt dinsdag rond 18.30 uur vanuit de Paganinistraat, waar een van de vrouwen woonde, en leidt de deelnemers langs het woonhuis van het andere omgekomen slachtoffer.

"Met deze stille tocht willen de nabestaanden, naast het herdenken van hun dierbaren, ook hun machteloosheid uiten", aldus Diekstra.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ALMELO REGIO ALMELO
Deel dit artikel: