nieuws

Meesterlijke koffie in Hengelo, gore koffie in Goor volgens AD Koffietest

Bas Meester en zijn vrouw in hun speciaalzaak voor koffie en thee
Bas Meester en zijn vrouw in hun speciaalzaak voor koffie en thee
Het lekkerste kopje koffie in Overijssel kun je drinken in Hengelo, in Meesterlijke Koffie en Thee van eigenaar Bas Meester en zijn vrouw. Dat blijkt uit de AD Koffietest 2014. De keurmeesters komen er graag terug. Eetcafé De Ster in Goor laten ze liever links liggen bij een bezoek aan onze provincie.
Meesterlijke Koffie en Thee gooide vorig jaar al hoge ogen en dat lees je ook terug in de beoordeling. "Een mooie opsteker voor eigenaar Bas Meester, die met zijn koffie en chocolade zijn gasten steeds een verwenmomentje geeft." Het keurkorps van het AD gaf het bedrijf uit Hengelo een 9 als eindcijfer.
De mensen achter Coffee Together uit Deventer (eindcijfer 8) mogen ook tevreden zijn. D'r moet meer pit in de koffie en de cappucinio. Maar, zo oordelen de keurmeesters: "Ook in deze nog niet zo lang bestaande winkel zit de liefde voor koffie diep. Het kost tijd om de alsmaar groeiende klantenkring op te voeden tot iets anders dan 'roodmerk'."
De eerste onvoldoende die in Overijssel valt is voor Hotel Lumen Bluefinger Lounge uit Zwolle. Een 4,5 als eindcijfer. "In de koffiebar staat een Kees van der Westen, maar met matige koffie en dito personeel is dat paarlen voor de zwijnen. Op zes koffie zes keer een voetbad. Dat serveer je niet." Plek 76, meer zit er niet in.
Ook de koffie in AC Holten kan het AD-panel niet bekoren. "Bij AC lijkt de aftakeling zich steeds verder voort te zetten. De wil om er iets van te maken lijkt niet aanwezig te zijn en dat proef je terug in de koffie. Als het maar bruin en warm is. Een 4." Datzelfde cijfer kreeg ook Grand Café Toi Toi uit Nijverdal, waar "regelrechte gruwel" wordt geschonken.
Eetcafé De Ster uit Goor hoeft niet te rekenen op een privébezoek van een van de leden van het onderzoekspanel. "De koffie smaakt zoals de vestigingsplaats van De Ster heet: goor. Een ondernemer met enig gevoel voor kwaliteit en die daarnaast werkelijk om zijn gasten geeft, schenkt dit niet."
De lekkerste koffie wordt volgens het AD geschonken in Rotterdam bij Urban Espressobar. Het slechtste kopje koffie is te krijgen bij cafetaria 't Pakhuis in De Klomp. "Uitbater geeft zichzelf op voor de test omdat hij denkt dat hij goed bezig is. Hoe groot kan een bord voor je kop zijn? Ga op cursus, doe iets. Maar zet dit 'vergif' niet aan klanten voor."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.