nieuws

Vier Overijsselse boerendochters sieren vierde editie Boerinnenkalender

Vier boerendochters uit Overijssel prijken op de Boerinnenkalender 2015. Ze zijn uit 129 inzendingen geselecteerd voor de vierde boerinnenkalender.
Voor veel deelnemende dames is het de eerste keer dat ze professioneel gefotografeerd zijn. In totaal zijn vijftien boerendochters uitgekozen voor de Boerinnenkalender. Vier van hen komen uit Overijssel: Christel Schuurman uit Lemele, Jorinde Tempelman uit Nieuwleusen, Milou Kostense uit Borne en Vivian Mulder uit Zwolle.
De Boerinnenkalender is bedacht als tegengeluid tegen vooroordelen over 'mannelijke' of 'lompe' boerinnen. Veel meiden die meedoen willen laten zien dat ze trots zijn op hun afkomst. En dat ook dames van het boerenland erg sexy kunnen zijn. De initiatiefnemers: "De foto's zijn wellicht wat pikant, maar zeker niet ordinair of aanstootgevend."
Op 24 oktober verruilen de dames de blubber voor een rode loper tijdens de officiële presentatie van de kalender. Dat gebeurt bij Pampus in Wilp. Het eerste exemplaar van de kalender wordt overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.