nieuws

Hij hoopte op een geldkistje maar magneetvisser Hardenberg ving een explosief

Albert Mulder ontdekte pas een paar weken geleden de lol van het magneetvissen maar had gisteren direct een grote vangst. Hij takelde een granaat omhoog. Zelf blijft hij er erg rustig onder: "Het was wel een leuke vondst, ja."
Magneetvissen is een soort van schatzoeken in het water. Mulder heeft een hele sterke magneet aan een stuk touw en zoekt daarmee voorwerpen in het water. Vrijdag was hij met zijn broer op pad. Ze wilden net naar huis gaan voor een kopje koffie, toen Mulder de granaat gevangen bleek te hebben.
Eerst ging hij nog vrolijk op de foto met zijn vangst. Maar daarna besloot Mulder om toch maar de politie te bellen. Die adviseerde hem om het explosief te laten liggen en belde de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Volgens de EOD gaat het om een oefengranaat. Het explosief is in de omgeving veilig tot ontploffing gebracht. 
Op de vraag of hij wel eens vaker zoiets gevangen heeft, antwoordt Mulder met een lach. "Nee! Zolang doen we dit nog niet. Zo'n veertien dagen, drie weken zo'n beetje." Beginnersgeluk dus. Het geeft Mulder wel moed om vooral door te gaan met zijn nieuwe hobby. "Ik hoop nog een geldkistje met munten te vangen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.