Nieuws

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg wordt gesloopt: "Nieuwe locatie wordt een klein dorp"

Het zorgcentrum Clara Feyoena Heem stond er al sinds 1973, maar gaat nu plaatsmaken voor een nieuw gebouw. Inmiddels is er begonnen met de sloop van de zorginstelling van Saxenburgh.
"Het nieuwe gebouw voldoet aan de nieuwe visie die wij hebben op ouderenzorg", zegt Wouter van der Kam van Saxenburgh. Zo wordt er binnen de nieuwe locatie een haarsalon, pedicure en een winkeltje gevestigd. "Het wordt een soort klein dorpje."

Buurt betrekken

In het nieuwe zorgcentrum worden tachtig groepswoningen en 44 appartementen voor zelfstandig wonen gerealiseerd. “Onze voorzieningen en het terrein stellen wij ook open voor de buurt. Buurtbewoners kunnen wandelen in de parkachtige tuin met dierenweide. Wij zien een duidelijke toegevoegde waarde in het betrekken van de buren bij het reilen en zeilen van onze bewoners."
De bouw gaat ongeveer dertien maanden in beslag nemen. De gebouwen die leegstonden zijn eerst gesloopt. De vleugels waar nu nog cliënten van Saxenburgh wonen, worden pas aan het einde van het bouwtraject afgebroken. Zo wordt voorkomen dat bewoners meerdere keren moeten verhuizen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.