Nieuws

Opbrengst monstertoertocht Rob Harmeling passeert grens van 100.000 euro

Rob Harmeling fietste 1.200 kilometer voor het goede doel
Rob Harmeling fietste 1.200 kilometer voor het goede doel © RTV Oost / Ties van der Heide
De monstertocht van voormalig profrenner Rob Harmeling heeft inmiddels meer dan 100.000 euro opgebracht. Vorige week fietste de Nijverdaller in 72 uur tijd maar liefst 1.200 kilometer, om aandacht te vragen én geld in te zamelen voor mensen die noodgedwongen moeten revalideren.
Harmeling organiseerde deze challenge onder de noemer 'Geluk in Beweging' samen met de Maartens Foundation, die zich inzet voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking op het gebied van beweging. Elke dag fietste Harmeling ongeveer 400 kilometer. In veertien etappes doorkruiste hij het hele land, met stops op veertien verschillende revalidatiecentra.
Tijdens de etappes werd Harmeling bijgestaan door voormalige revalidanten én door bekende Nederlanders. Pieter van den Hoogenband, Herman van der Zandt, Bram Tankink, Barbara Barend en vele anderen fietsten een etappe mee. In zijn vaste team zaten onder anderen oud-schaatser Erben Wennemars, personal trainer Bilal Durmaz en handbiker Johan Reekers.

"Zwaarste inspanning"

Harmeling omschreef zijn actie zelf als 'de zwaarste inspanning uit zijn leven'. Toen hij vrijdagavond finishte, stond de teller op 85.000 euro. Daar is de afgelopen dagen dus nog ruim 15.000 euro bijgekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.