Nieuws

Na vijf jaar weer bedrijvigheid op terrein van afgebrande ijsfabriek in Hengelo

Ruim vijf jaar na de verwoestende brand bij Van der Poel Desserts in Hengelo is er weer activiteit op het terrein aan de Turbinestraat. Twee Hengelose broers ontwikkelen er bedrijfshallen voor MKB'ers. "Daar is veel vraag naar."
De brand maakte in maart 2016 veel emoties los in de stad. "Er is letterlijk een stukje familiegeschiedenis in rook opgegaan", aldus Van der Poel IJs destijds. Nu verrijst er een heel ander familieproject, van Elias en Charbel Khalil. Ze zetten op het terrein vijf bedrijfshallen neer voor MKB'ers.
"Ze zijn allemaal tweehonderd vierkante meter. Dat is een grootte waar veel vraag naar is", zegt Elias Khalil. "De afgelopen jaren is er veel gebouwd voor zzp'ers, allemaal ruimtes tot honderd vierkante meter. Maar veel MKB'ers zijn op zoek naar een iets groter oppervlak, tot 250 vierkante meter."
"De staalconstructie die staat inmiddels en de komende tijd gaan de bouwers aan de slag met de afwerkingen", vertelt Khalil vol trots. Naar verwachting zullen de bedrijfshallen vanaf december beschikbaar zijn voor verhuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.