Nieuws

Natuurfotograaf en 'hofleverancier' Jan van der Kolk overleden

Jan van der Kolk
Jan van der Kolk © RTV Oost / Rob van der Wardt
Hij maakte soms wel honderd foto's op een dag, Jan van der Kolk uit Kampen. De hobbyfotograaf was dag in, dag uit met zijn camera op pad. Regelmatig kwamen zijn weerfoto's in het weerbericht bij onze nieuwsuitzending. Afgelopen zaterdag overleed de 'hofleverancier' onverwachts op 74-jarige leeftijd.
Het onverwachte overlijden van de Kampenaar werd onder meer gedeeld in een bericht op zijn eigen Twitteraccount. Dat bericht is niet onopgemerkt gebleven, er wordt door verschillende mensen op gereageerd. Volgers bedanken 'de ambassadeur van Kampen' voor zijn mooie foto's en wensen de nabestaanden veel sterkte.

Therapeutische werking

Van der Kolk werd een fanatieke fotograaf toen zijn vrouw overleed, zo'n viereneenhalf jaar geleden. Op dat moment was fotografie niet meer alleen een hobby, maar kreeg het een ook therapeutische werking. Het was een hobby die nooit zou gaan vervelen, vertelde de Kampenaar in een interview twee jaar geleden. Op de vraag hoe lang hij ermee door zou gaan zei de fotograaf toen: "Ik denk tot aan mijn dood".
Van der Kolk mailde ons deze foto van de Zwartendijk bij Kampen op 22 september
Van der Kolk mailde ons deze foto van de Zwartendijk bij Kampen op 22 september © Jan van der Kolk

Reactie voormalig burgemeester

Ook de voormalig burgemeester van Kampen, Bort Koelewijn, reageerde via Twitter op het verdrietige nieuws. Van der Kolk tagde Koelewijn regelmatig in de foto's die hij op Twitter deelde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.