Nieuws

Verdachten kruisboogdrama en dode bij ZGT langer vast

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost
De twee Almelose mannen die verdacht worden van verschillende levensdelicten in dezelfde week, blijven vastzitten tot een eerste openbare rechtszitting. Dat heeft de rechtbank bepaald. Het gaat om de verdachte van het zogenoemde kruisboogdrama en de man die zijn partner zou hebben omgebracht en in de bagageruimte van zijn auto heeft gelegd.
De verdachte van het kruisboogdrama zou zijn onderbuurvrouw en haar nichtje hebben doodgestoken. Later raakte hij zelf levensgevaarlijk gewond, toen een scherpschutter van de politie hem neerschoot. Naast het doden van de twee vrouwen wordt hem ook verweten dat hij vanaf zijn balkon heeft geschoten met een kruisboog.

Ruzie

De andere Almeloër zou zijn partner hebben omgebracht, in de bagageruimte van de auto hebben gelegd, om vervolgens naar het ziekenhuis te rijden. Daar heeft hij geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Volgens goede kennissen van het stel, hadden de twee de laatste tijd veel ruzies over het coronabeleid. Dat heeft mogelijk ten grondslag gelegen aan het levensdelict.

Niet aanspreekbaar

Over drie maanden worden de verdachten in hun eigen zaak, in het openbaar voor de rechter gebracht. Tenminste, als de verdachte in het kruisboogdrama het overleeft. Hij is nog altijd niet aanspreekbaar.
Gisteren werd het voorarrest verlengd van de derde Almeloër die vastzit voor een een fataal incident. Het gaat om een tattoo-artist die afgelopen weekend een plaatsgenoot zou hebben doodgestoken in het Schelfhorstpark.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.