nieuws

Go Ahead Eagles wint na goede start IJsselderby van PEC Zwolle

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag in eigen huis de IJsselderby van PEC Zwolle gewonnen. In De Adelaarshorst was de ploeg van trainer Foeke Booy met 3-2 te sterk voor de aartsrivaal.
De eerste kans was gelijk raak voor Go Ahead Eagles. Rijsdijk bracht de thuisploeg op voorsprong op aangeven van Lewis. Nog binnen het kwartier werd het 2-0. Dit keer was Lewis zelf de doelpuntenmaker. Hij schoot vanaf ongeveer elf meter binnen na een scrimmage. PEC Zwolle kwam echter al snel terug in de wedstrijd. In de 20e minuut schoot Nijland van afstand de 2-1 binnen. Tien minuten voor rust werd het verschil weer twee. Vriends kopte geheel vrijstaand de thuisploeg op 3-1 en dat was ook de ruststand.
De tweede helft was minder spectaculair dan de eerste. Na een uur spelen probeerde Van der Linden het van afstand, maar schoot over. Aan de andere kant volleyde Necid ook over. Twintig minuten voor het einde maakte Wout Brama zijn debuut voor Zwolle. De middenvelder zou eigenlijk niet bij de selectie zitten, maar door een blessure bij Drost was dat toch het geval en kon hij debuteren. Een kwartier voor het einde kwam de spanning weer terug. Necid kopte de 3-2 achter Cummins. Brama kreeg nog een kans voor Zwolle, maar schoot over en dus bleef het bij 3-2 in Deventer.

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

1-0 Rijsdijk (7)
2-0 Lewis (14)
2-1 Nijland (20)
3-1 Vriends (36)
3-2 Necid (75)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Lam, Nieuwpoort, Van Hintum, Cummins, Lukoki
Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Duits (Lambooij/33), Overgoor, Rijsdijk (Ten Den/84); Türüc, Kolder, Lewis (Reimerink/54).
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Lam (Brama/70), Rienstra; Lukoki, Nijland (Ioannidis/76), Thomas (Moro/70); Necid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.