Nieuws

Tweede Kamer: GroenLinks wil onderzoek voordat oliewinning Drenthe en injecteren afvalwater Twente hervat wordt

De fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer wil dat er eerst onderzoek gedaan wordt, voordat de oliewinning in Drenthe en het injecteren van afvalwater in Twente hervat worden. Hoewel GroenLinks überhaupt geen voorstander is van afvalwaterinjecties in de Twentse bodem, wil de partij dat eerst onderzocht wordt of de putten betrouwbaar zijn.
Eerder dit jaar werd bekend dat de injectieput aan de Tramweg bij Rossum onherstelbaar beschadigd was. Die werd toen afgesloten met honderd meter beton. GroenLinks wil weten of er kans bestaat dat andere Twentse injectieputten ook gevaar lopen.
GroenLinks-Kamerlid Bromet vraagt minister Blok nu om de oliewinning niet te hervatten voordat middels onderzoek is vastgesteld dat de twee Twentse putten, die nog in gebruik zijn, betrouwbaar genoeg zijn.
Daarnaast vraagt Bromet de minister om ook te wachten met toestemming voor de opstart van oliewinning tot is vastgesteld dat de injectie van afvalwater de beste oplossing is. Die afweging moet eens per zes jaar gemaakt worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.