nieuws

Recreatieondernemers Wierden: forensenbelasting te hoog

Forensenbelasting te hoog
Forensenbelasting te hoog
De hoogte van de forensenbelasting in Wierden staat haaks op het plan van de gemeente om meer toeristen te trekken. Dat menen drie recreatie-ondernemers in Wierden. Zij sturen samen met koepelorganisatie Recron een brief aan de gemeente met de vraag de kosten eerlijker te verdelen. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.Â
Eigenaren van stacaravans en vakantiehuisjes betalen in Wierden forensenbelasting. Zo wil de gemeente mensen die veel in de Wierden verblijven laten meebetalen aan de gemeentelijke voorzieningen. De belasting is de afgelopen jaren volgens de krant echter met bijna 300% procent gestegen van 93 naar 260 euro.

Middenstanders meer betalen

Volgens de ondernemers stoot de hoogte van de belastingen toeristen af en blijven stacaravans en huisjes onverkocht. De mensen die wel een stacaravan of huisje hebben worden volgens de ondernemers heel zwaar belast, terwijl ze ook veel geld uitgeven in de gemeente en de middenstand daar van profiteert.
De ondernemers willen dat er meer gelijkheid komt. Middenstanders die profiteren van toeristen zouden meer moeten betalen aan gemeentelijke heffingen, zodat de forensbelasting omlaag kan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.