nieuws

Carel Kraayenhof wil optreden voor vluchtelingen IJsselhallen Zwolle

IJsselhallen Zwolle
IJsselhallen Zwolle
Bandoneonspeler Carel Kraayenhof wil optreden voor de vluchtelingen in de IJsselhallen in Zwolle. Dat zei hij vandaag in het radioprogramma Dit is de dag op radio 1.
Kraayenhof werd landelijk bekend doordat hij Maxima tot tranen wist te roeren met zijn spel tijdens de huwelijksceremonie van Willem-Alexander en Maxima. Met zijn nieuwe album brengt hij een ode aan de vrijheid en staat hij tegelijkertijd stil bij ellende in de wereld. Een aantal nummers schreef hij naar aanleiding van beelden van brandhaarden in andere landen.
Naar aanleiding van de nieuwe cd gaat de bandoneonspeler ook een tour langs theaters maken. Daarnaast wil hij heel graag in contact komen met vluchtelingen, omdat een groot deel van zijn muziek juist over dit soort mensen gaat. Kraayenhof heeft daarom contact met Vluchtelingenwerk en wil binnenkort naar de Zwolse IJsselhallen om voor de Syrische vluchtelingen daar een optreden te verzorgen. Het doel is om in november naar Zwolle te komen.
Ook zamelt de muzikant oude muziekinstrumenten inzamelen om die aan de vluchtelingen te geven. Hij roept iedereen op die ongebruikte instrumenten heeft, die via zijn website aan te bieden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.