Duizenden klanten Cogas tekenen petitie tegen verplichte overstap naar Caiway

Ruim 3.300 mensen hebben inmiddels de petitie getekend tegen een verplichte overstap van klanten van netbeheerder Cogas. Klanten van Cogas in een groot deel van Twente en Salland worden verplicht om voor tv, internet en bellen provider Ziggo te verruilen voor Caiway.

Cogas stuurde vorige week een brief met die mededeling naar haar klanten. Abonnementen bij Ziggo worden door Cogas automatisch stopgezet.

Vrije keuze

Een groot deel van die klanten vindt dat ze een keuze moet hebben en tekende onder meer via een online-petitie protest aan. Het protest is niet alleen gericht tegen Cogas, maar ook tegen het door Ziggo -al dan niet noodgedwongen- eenzijdig onderbreken van de overeenkomst.

De ondertekenaars willen voorkomen dat er monopolieposities ontstaan. "Er moeten meerdere aanbieders op de lijnen komen, zodat wij de keuze hebben wat er met ons abonnement en geld gebeurt", aldus de opstellers. De petitie is vrijdag online gezet.

De brief van Cogas leidde vrijdag tot Kamervragen ingediend door het CDA. Er was onder klanten al massaal protest dat ook Cogas bereikte. Het bedrijf zegt geschrokken te zijn van de weerstand tegen een overstap naar Caiway. Caiway is eigendom van investeringsmaatschappij C.I.F dat ook aandeelhouder is van Cogas.

Meer over dit onderwerp:
Cogas Ziggo Caiway Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren