Nieuws

Geen QR-code in Zwolse binnenstad, maar een polsbandje als toegangsbewijs

Het Testen voor toegang-systeem
Het Testen voor toegang-systeem © ANP
Wie de komende twee weekenden uit wil gaan in Zwolle kan met een polsbandje de horeca in. De gemeente Zwolle zet twee locaties neer in de binnenstad waar mensen hun QR-code kunnen laten scannen. In ruil voor een geldige QR-code krijgen ze dan een polsbandje waarmee ze alle bij horeca binnen de stadsgrachten naar binnen kunnen.
Polsbandjes hebben een kleur waarmee toegang voor diezelfde avond geldt. Voor de mensen die geen QR-code hebben, zijn er mogelijkheden om zich gratis te laten testen op het Rode Torenplein. Daarvoor moet wel van tevoren een afspraak worden gemaakt.

Wachttijden verkorten

Met het 'polsbandjesysteem' willen de gemeente Zwolle en de horeca de wachttijden bij de ingang van de cafés en restaurants verkorten. Ook willen ze het voor bezoekers makkelijker maken om meerdere locaties te bezoeken en op die manier horecabezoek stimuleren.
In eerste instantie gaat het nog om een proef van twee weken, daarna wordt de polsbandjesmethode geëvalueerd.
ChristenUnie Zwolle stelde eerder deze week in een brief aan het college de vraag of ze bereid zouden zijn het systeem met de toegangsbandjes in te voeren. De Zwolse partij hoopte daarmee de horecaondernemers wat te kunnen ontlasten en tegelijkertijd de drempel te verlagen voor inwoners die van Testen voor Toegang afhankelijk zijn.

Twee locaties

Wie een polsbandje wil bemachtigen, kan zich melden op het Rode Torenplein of in de Luttekestraat. Dit kan komend weekend en het weekend erop op vrijdag en zaterdag tussen vier uur 's middags en negen uur 's avonds. Een groen vinkje of een negatieve test, levert een polsbandje op. Daarmee kun je de hele avond overal naar binnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.