nieuws

Bram van Polen: "Ik schoot de bal gewoon lomp uit frustratie weg"

Bram van Polen betreurt het 'balincident' na afloop van de IJsselderby tussen PEC Zwolle en GA Eagles. De aanvoerder van PEC Zwolle schoot na de verloren wedstrijd (3-2) de bal uit frustratie lukraak in de tribune. Een oudere man kreeg de bal op zijn hoofd, waarna het slachtoffer met een zware hersenschudding werd afgevoerd.
Van Polen heeft nooit de intentie gehad om iemand te raken. "Ik schoot de bal gewoon lomp uit frustratie weg. Dacht zelfs dat de bal het stadion uitging, maar toen zag ik de bal op het hoofd van die man belanden", vertelt Van Polen. "Toen ik bij terugkomst in Zwolle hoorde dat die man met de ambulance werd afgevoerd, schrok ik wel. Ik heb toen meteen contact gezocht met Go Ahead en mijn excuses aangeboden."

Onderzoek

De KNVB onderzoekt het incident na afloop van de wedstrijd. "Begrijpelijk als je weet dat een supporter een hersenschudding heeft opgelopen. Maar ik zou het overdreven vinden als ik geschorst word. Ik hoop dat er beelden van zijn, dan kun je zien dat ik nooit de intentie had om de bal bewust in het publiek te schieten."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.