Nieuws

Nieuwe burgemeester roept: Kampen kampioen!

Sander de Rouwe is vrijdagmiddag geïnstalleerd als burgemeester van Kampen. Als voormalig gedeputeerde van de provincie Friesland werd hij door het Friese provinciebestuur uitgezwaaid op het Statenjacht van de Provincie. Vanaf het zeilschip zette de Rouwe voet aan wal aan de IJsselkade waar hij door inwoners en het gemeentebestuur werd verwelkomd.
De beëdiging vond plaats in de Broerenkerk. Sander de Rouwe volgt daarmee Bort Koelewijn op die met pensioen is gegaan. De ambtsketen werd tijdens de plechtigheid overgedragen door locoburgemeester Jan Peter van der Sluis.

Kampioen!

Bij zijn toespraak riep de Rouwe "Kampen Kampioen!". Hij wees erop dat Kampen de tweede stad van de IJsselregio is en barst van de talenten en ambities waar nog veel uit valt te halen. Dat kan de stad Kampioen maken. Maar waarin precies is een vraag die hij aan inwoners van zijn stad gaat stellen.
De komende maanden wil de kersverse burgemeester veel gesprekken gaan voeren. Hij gaat praten met inwoners en ook met ondernemers en mensen in bijvoorbeeld de cultuursector. Ook bezoekt hij onder meer sportclubs, diverse verenigingen en stichtingen. Officieel is maandag zijn eerste werkdag, maar zaterdag al gaat hij in gesprek met enkele oude inwoners van Kampen, mensen die de stad hebben opgebouwd.

Verhuizen

Kampen moet groot worden in meerdere opzichten is zijn ambitie. Als het gaat om de toename van het aantal inwoners zet hij zelf de eerste stap. Hij verhuist met met zijn gezin van negen personen van Bolsward naar Kampen. Een woning heeft hij al gevonden. Het duurt nog even voordat ze er naar toe kunnen verhuizen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.