Amateurvoetbal

SC Genemuiden op eigen veld langs negen man Berkum, DETO kansloos bij Flevo Boys

In de hoofdklasse heeft Genemuiden vanmiddag de Overijsselse derby van Berkum gewonnen. DETO was kansloos bij Flevo Boys.

Genemuiden langs Berkum

SC Genemuiden won op eigen veld dus van Berkum. De eerste grote kans was voor de gasten uit Zwolle. Boy Boeloerditi kon vrij inkoppen, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald. Namens Genemuiden was Kay Velda het gevaarlijkst, maar tot scoren kwam hij niet. Niemand lukte dat in de eerste helft.
Na rust gebeurde er aanvankelijk ook niet veel. Een kwartier voor het einde kwam Genemuiden op voorsprong. Invaller Sijmon Eenkhoorn vond Lars Miedema met een harde voorzet en die schoot zijn derde voor Genemuiden binnen. Berkum ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest het de laatste minuten doen met twee man minder. Zowel Johnsen Bacuna als Björn Bakker verlieten het veld met rood. Diep in blessuretijd zorgde Rens van Benthem met zijn vijfde voor de 2-0 eindstand.

DETO kansloos

DETO ging kansloos onderuit bij Flevo Boys. Die ploeg maakte er vier en DETO scoorde niet. Flevo Boys was de betere in de beginfase. Na enkele goede kansen, was het na 25 minuten raak. Johan Tiems zette de thuisploeg op voorsprong. Hans Matti kreeg een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. Timon Rorije zorgde kort voor rust voor de 2-0.
Aanvankelijk hield Roberto Stopel na rust zijn doel nog schoon, maar een kwartier voor het einde was er de beslissing. Yume Ramos kopte raak uit een hoekschop en zorgde voor de 3-0. Het werd nog erger voor DETO, want Rorije maakte ook nog zijn tweede en zette daarmee de 4-0 eindstand op het bord.