Hekkensluiter PEC Zwolle lijdt tegen Heerenveen zevende nederlaag van het seizoen

PEC Zwolle heeft vanavond de zevende nederlaag van het seizoen geleden. Het bezoekende sc Heerenveen was met 0-1 te sterk voor de hekkensluiter van de Eredivisie.

Beide teams kregen in het begin kansen om de score te openen. De grootste waren voor Heerenveen, maar het uitvak kon niet juichen.

Wel konden supporters lachen. Scheidsrechter Dennis Higler beleefde een vreemd moment. Hij struikelde over zijn eigen benen. In het restant van de eerste helft bleven beide ploegen kansen creëren.

Grote kansen

In de tweede helft gingen ze daarmee door. De eerste grote kans was voor Henk Veerman, die net te laat kwam om van dichtbij binnen te tikken. Even later was er een enorme mogelijkheid voor Slobodan Tedic. Hij draaide weg en zag zijn schot gekeerd worden door voormalig PEC-keeper Xavier Mous.

Geen veerkracht

PEC kreeg na ruim een uur de 0-1 om de oren. Linksback Milan van Ewijk stoomde op en gaf voor. Aanvoerder Bram van Polen wilde wegwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd en verschalkte zijn eigen keeper. Ondanks een goed gevuld stadion op een regenachtige avond toonde PEC, dat slechts twee doelpunten maakte dit seizoen, geen veerkracht en lijdde het de zevende nederlaag van het seizoen. PEC staat onderaan met één punt en veertien goals tegen. Het gat met de eerste plek boven de nacompetitiestreep is vijf punten.

PEC Zwolle - SC Heerenveen 0-1

0-1 Van Polen (63 e.d.)

Arbiter: Higler

Geel: Tedic, Nakayama, Van der Heide

PEC Zwolle: Lamprou; Pabai (Koolwijk/87), Kersten, Van Polen, Nakayama; Strieder, Saymak (Fernandes/71), Huiberts; Redan (Landu/71), Tedic, Kastaneer (Adzic/76).

SC Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg; J. Veerman, Halilovic, Madsen; Nygren (Musaba/61), H. Veerman, Van der Heide (Al Hajj/61).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: