Nieuws

Spoor van vernieling in Zwolle, meerdere jongeren op de bon

De politie in Zwolle heeft afgelopen nacht meerdere meldingen gekregen van vernielingen. Toen de politie ter plekke kwam, werd er een spoor van 'baldadigheid' gevonden. Aan het eind van het spoor stond een groepje jongeren. Aan hen de twijfelachtige eer om de rommel weer op te ruimen.
De politie schrijft op haar instagramaccount dat het niet moeilijk was om de 'vernielingen' te vinden. Zo waren er stoeptegels uit de grond getrokken, een chemisch toilet omgegooid, verkeersborden verschoven en bleken er een fiets in het water te zijn gegooid.
Een overzicht van de vernielingen in Zwolle
Een overzicht van de vernielingen in Zwolle © Instagram/politie_zwolle
Tenminste drie jongeren hebben een bon gekregen voor baldadigheid, maar daar bleef het niet bij. Onder toeziend oog van de politie mocht de fiets weer uit het water worden gevist en de overige vernielingen zoveel mogelijk opgeruimd.

Vernielingen in Wierden

Ook in Wierden zijn afgelopen nacht vernielingen gepleegd. Zo is de wachtruimte bij de carpoolplaats aan de Rijssensestraat vernield. Ook is een bushokje opengebroken en zijn er reclameborden vernield. Voor zover bekend is hiervoor niemand aangehouden.
De vernielde wachtruimte bij Wierden
De vernielde wachtruimte bij Wierden © Jan Willem Kleinhorstman/ News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.