nieuws

Carinova uit Deventer gaat toch door met huishoudelijke hulp

Carinova
Carinova
Carinova gaat toch verder met het aanbieden van huishoudelijke hulp. Dat heeft de directeur van de thuiszorgorganisatie vanavond gezegd in Deventer.
Eind augustus kondigde de Deventer organisatie aan te zullen stoppen met de huishoudelijke hulp en daarom duizend medewerkers te ontslaan. Carinova zei geen andere keus te hebben omdat onduidelijk was hoeveel geld gemeenten over hadden voor de huishoudelijke hulp. Ook was niet duidelijk welke thuiszorgorganisatie het werk zou gaan uitvoeren. Het zou daarom onverantwoord zijn om mensen in dienst te houden, oordeelde Carinova.
In september kwam de thuiszorgorganisatie daar op terug. Nieuwe ontwikkelingen in Den Haag en bij gemeenten boden volgens Carinova mogelijkheden. Het besluit om te stoppen met de huishoudelijke hulp werd daarom uitgesteld tot eind oktober. Vanavond liet de directeur van Carinova al vroegtijdig weten dat zijn organisatie verder zal gaan met de huishoudelijke hulp.
Hoe de huishoudelijke vorm er exact uit zal zien, wil een woordvoerder van Carinova nog niet laten weten. Morgen brengt de organisatie meer details naar buiten. Tijdens de bijeenkomst in Deventer is gezegd dat vaste banen van huishoudelijke hulpen behouden blijven. De Stentor meldt dat enkele honderden medewerkers met een tijdelijk contract wel hun baan zullen verliezen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.