nieuws

Aandeelhouders Cogas met spoed bijeen over ophef nieuwe provider Caiway

De aandeelhouders van netbeheerder Cogas in Twente komen vrijdag met spoed bij elkaar vanwege de ontstane ophef.
De bijeenkomst is in Wierden omdat wethouder De Putter van Wierden het initiatief heeft genomen. Tijdens zijn vakantie zag hij welke onrust er is ontstaan bij Ziggo-klanten. Hij vond het daarom nodig om met zijn collega-aandeelhouders over de situatie te praten.

"Onderhandelingen liepen al moeilijk"

Het is een informele bijeenkomst waarin bepaald wordt welke houding de gemeenten aannemen tegen Cogas. Wethouder De Putter zegt dat gemeenten wel hebben zien aankomen dat Cogas zou stoppen met Ziggo. De onderhandelingen liepen al moeilijk. Aandeelhouders hebben er op aangedrongen dat de communicatie goed zou verlopen als er iets zou veranderen. Dat dat niet is gebeurd, verbaast De Putter.
Cogas beheert het coaxkabel-netwerk in een groot deel van Twente en heeft haar klanten vorige week een brief gestuurd dat vanwege het nog aan te leggen glasvezelnetwerk is gekozen voor een contract met Caiway. Abonnees worden voor tv, internet en bellen gedwongen over te stappen van Ziggo naar Caiway. Abonnementen bij Ziggo worden door Cogas automatisch stopgezet. 

Verontwaardigd

Voor de Ziggo-abonnees betekent dat dat ze verplicht moeten overstappen, omdat dit bedrijf dan van hun kabel verdwijnt. De klanten zijn verontwaardigd door die beperking van de keuzevrijheid.
Ze krijgen een ander e-mailadres en maken zich zorgen over de kosten. Een klant heeft Cogas voorgerekend in de nieuwe situatie 130 euro per maand duurder uit te zijn voor dezelfde diensten. Ziggo heeft alleen kabelpakketten en wil niet over op 100 procent glasvezel.

Schematische weergave

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.