nieuws

OM: "Taxichauffeur pleegde ontucht met passagiers tijdens ritten in Zwolle"

Rechtbank Overijssel in Zwolle
Rechtbank Overijssel in Zwolle
Een taxichauffeur uit Hattem wordt binnenkort door de politie van zijn bed gelicht omdat hij voor de rechter moet verschijnen. De man wordt ervan verdacht dat hij eind 2012 en vorig jaar, tijdens taxiritten in Zwolle, vrouwelijke passagiers lastig viel en probeerde te betasten.
De chauffeur verscheen vandaag niet voor de meervoudige strafkamer van de Zwolse rechtbank. Het is al de tweede keer dat de man het liet afweten. Hij had voor vandaag de opdracht gekregen om te verschijnen, maar legde die oproep naast zich neer, aldus de officier van justitie. Het lijkt erop dat de man zijn rechtszaak probeert te ontlopen.

Nog steeds taxichauffeur

De officier van justitie vroeg de Zwolse rechters om een zogenoemd 'bevel medebrenging' af te geven voor de man. Hij wil dat de taxichauffeur, die vermoedelijk nog steeds zijn werk doet, voor de rechter verantwoording aflegt. De verdenking van zedendelicten in combinatie met het werk als personenvervoerder baart hem zorgen.
De rechters in Zwolle lijken die zorgen te delen. Eind november wordt de Hattemse taxichauffeur thuis opgehaald door politiemensen die hem naar de rechtbank in Zwolle brengen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.