nieuws

"Almelo moet bij Cogas uitstel van overstap naar Caiway afdwingen"

COGAS: uitstel overstap caiWay
COGAS: uitstel overstap caiWay
Wijkplatform Almelo Centrum heeft de gemeenteraad van Almelo gevraagd om bij Cogas uitstel af te dwingen van het plan om over te stappen van kabelexploitant Ziggo naar Caiway.
Cogas wil alle huishoudens die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk verplichten om volgend jaar gebruik te maken van de diensten van Caiway. Met kabelexploitant Ziggo wil Cogas geen zaken meer doen.

Geen voordelen, wel overlast

Volgens het Wijkplatform Almelo Centrum levert een verplichte overstap naar Caiway geen voordelen, maar wel overlast op voor huishoudens die een kabelaansluiting via Cogas hebben. Het pakket dat Caiway aanbiedt is identiek aan dat van Ziggo en wordt ook niet geleverd via glasvezel maar via de oude coaxkabel. Met andere woorden: beeld en geluid via Caiway is niet kwalitatief beter, maar levert de klanten wel extra kosten en gedoe op.
Het Wijkplatform Almelo Centrum stelt voor de overstap naar Caiway in ieder geval uit te stellen totdat alle huishoudens zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk en Caiway het pakket ook gaat aanleveren via glasvezel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.