Nieuws

Ongelukken en regen zorgen voor drukke ochtendspits in Overijssel

Lange file door ongeluk op de A1 bij Hengelo
Lange file door ongeluk op de A1 bij Hengelo © News United / Jordi Heinen
Het is wat ochtendspits betreft geen doorsnee woensdag. Door een combinatie van de regen en ongelukken op de weg, was het vanochtend drukker op de weg dan normaal op woensdag, meldt de ANWB. Dit zorgde op sommige plekken voor flink wat vertraging.
De afgelopen dagen was de ochtendspits ook al een aantal keer erg druk. Volgens de NOS heeft dit te maken met het feit dat er minder thuis wordt gewerkt sinds de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen. Het toenemende aantal forenzen, zorgde vanochtend ook in Overijssel voor een aantal ongelukken op de weg.

A1 bij Hengelo

Een ongeluk op de A1 bij Hengelo veroorzaakte vanochtend flink wat vertraging op de snelweg. Een auto kwam rond half 8 's ochtends in de vangrail terecht. Het ongeluk gebeurde net iets voorbij de afslag Hengelo-Noord.
Als het gevolg van het ongeluk stond het verkeer tussen Oldenzaal en Hengelo lange tijd stil. De weg was bezaaid met brokstukken, die moesten eerst worden geborgen voordat het verkeer weer kon worden hervat. Het is nog niet precies bekend wat de oorzaak is van het ongeluk op de A1.

Oldenzaalseweg

Ook iets verderop gaat het mis. Op de Oldenzaalseweg, op de kruising Vliegveldweg, botste een vrachtwagen op een andere auto. Bij de kruising ontstond een file. Tussen de automobilisten waren veel mensen die moesten omrijden vanwege het ongeluk op de A1.
Ook op de Oldenzaalseweg was het raak
Ook op de Oldenzaalseweg was het raak © News United / Jordi Heinen

Overal drukke ochtendspits

Overal in Nederland had men te maken met drukte op de weg. Rond half 9 vanochtend stond er ongeveer 554 kilometer file, verdeeld over 116 files. Daarmee was het officieel de drukste ochtendspits van het jaar, volgens de ANWB.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.