Nieuws

Twente Airport krijgt geen ontheffing van Inspectie, moet draaipaden aanleggen

Jan Schuring, algemeen directeur van Twente Airport
Jan Schuring, algemeen directeur van Twente Airport © RTV Oost
Twente Airport moet alsnog draaipaden voor vliegtuigen aanleggen, in vaktermen ook wel 'runway turn pads' genoemd. Een verzoek voor permanente ontheffing voor de paden is afgewezen door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).
Op de luchthaven bij Enschede mogen grote toestellen als een Boeing 747 wel landen, maar niet meer zomaar opstijgen. De luchthaven moet eerst aanpassingen doen aan de infrastructuur. Zo moeten de landingsbanen verstevigd worden en moet het voor vliegtuigen mogelijk zijn om te draaien via de draaipaden.

'Onnodig'

Het aanleggen van die draaipaden noemde Twente Airport eerder 'onnodig'. "Twente Airport is geen drukke luchthaven waar elk moment weer een nieuw toestel kan komen", zei algemeen directeur Jan Schuring eerder.
Toch heeft de Inspectie het verzoek om de draaipaden niet aan te hoeven leggen afgewezen. "Dat besluit zullen we aanvechten. De ILT weet dat we het niet eens zijn", aldus Schuring.
Wat zijn draaipaden? We legden het eerder uit in deze video:
Twente Airport is deze week overigens volop in gebruik. Een Boeing 737 MAX 8 en Airbus A319 testen een nieuwe manier van landen boven de luchthaven bij Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.