nieuws

Hegebeekweg Enschede toch verhard, banen bungalowpark wegen zwaarder

Hegebeekweg
Hegebeekweg
Geen golfkarretjes, geen voetgangersbrug, het nog aan te leggen bungalowpark Het Rutbeek in Enschede wordt bereikbaar via een verharde Hegebeekweg in Enschede.
De weg is nu nog een zandpad. Hij wordt zo groen mogelijk verhard met bijvoorbeeld zogenoemde grasstenen. Een deel blijft zandweg om sluipverkeer van en naar Haaksbergen te voorkomen. Dat heeft de gemeenteraad vanavond besloten.

Andere weg ontharden

Onderzocht wordt of een weg in Enschede-Zuid, bijvoorbeeld de Groenelaan, als uitruil weer een zandweg kan worden. "Die weg is ooit illegaal verhard, dus dit is een mooie gelegenheid dat terug te draaien", aldus VVD-raadslid Kreeft. 
Alle gemeenteraadsfracties, de gemeente Enschede en de omwonenden zijn enthousiast over de aanleg van een bungalowpark met 240 huisjes. Te meer omdat dit minstens 180 fulltime arbeidsplaatsen met zich meebrengt. Laaggeschoold werk, wat Enschede nodig heeft. De buurt is voor de ontsluiting via de Hegebeekweg echter bang voor overlast door extra verkeer en geluidsoverlast.

Alternatief met golfkarretjes

De buurt kwam voor het weekend met een alternatief. Bezoekers van het park zouden naar de parkeerplaats van Het Rutbeek kunnen rijden en daar met elektrische karretjes naar het park gebracht worden. Daar zou alleen een kleine brug voor nodig zijn.
De oppositie omarmt dat plan en wil het laten uitzoeken De coalitie verwerpt het omdat het zeker op wisseldagen in de huisjes praktisch niet uitvoerbaar is en de projectontwikkelaar wordt geconfronteerd met een compleet andere bedrijfsvoering. Uiteindelijk stemde de meerderheid van de gemeenteraad voor een groene verharding van de weg, ook PvdA, die de voorkeur gaf aan de extra banen boven de hele discussie weer over doen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.