Nieuws

Bijzonder: parkiet van Jeffrey Hoogland ontdekt brand in ouderlijk huis Nijverdal

De feestvreugde bij de ouders van Jeffrey Hoogland was vannacht van korte duur. Nadat Hoogland gisteren EK-goud pakte op de kilometer tijdrit in het Zwitserse Grenchen, was de stemming in huize Hoogland opperbest. Maar rond één uur vannacht brak er brand uit in het ouderlijk huis in Nijverdal. Het was de parkiet van Jeffrey die de brand ontdekte.
Jos en Ans Hoogland lagen goed en wel in bed om te gaan slapen, maar daar dacht de parkiet van Jeffrey anders over. Het vogeltje had het hoogste woord en fladderde als een wilde door zijn verblijf. Reden voor Jos Hoogland om eens bij de vogel te gaan kijken. De reden voor de drukte van de vogel werd al snel duidelijk: er was brand ontstaan in de garage en de vogelkooi stond vol in de rook.
De schade door de brand is groot
De schade door de brand is groot © SPS Media
De brand is vermoedelijk ontstaan bij de carport van de woning en overgeslagen naar de garage. In de garage stonden een aantal crossmotoren. Deze raakten zwaar beschadigd. De brandweer heeft een aantal gasflessen en jerrycans uit voorzorg naar buiten gebracht en gekoeld.

Reddende engel

Een dag later is Ans Hoogland nog steeds onder de indruk van de brand. 'Vandaag komt er iemand van de verzekering om de schade op te nemen. En er zal ook nog iemand komen om de boel alvast wat af te dekken. Wij mogen voorlopig nog niks doen, dus de boel ligt er nog net zo bij als vannacht.'
Dat de brand is ontdekt door de parkiet, vindt ze ook wel bijzonder: "Mijn man ging bij het beestje kijken omdat ie zo druk aan het fladderen was. Moet je nagaan als 'ie dat niet had gedaan."
De parkiet maakt het overigens goed.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.