Nieuws

Vleesverwerker Stegeman uit Wijhe komt in Belgische handen

'Vleesverwerker Stegeman staat in de etalage'
'Vleesverwerker Stegeman staat in de etalage' © RTV Oost / Milan Keskin
Vleesverwerker Stegeman uit Wijhe komt binnenkort in Belgische handen. De worstenfabrikant is te koop gezet, omdat dit beter zou zijn voor de winstgevendheid. De Belgische Ter Beke Groep neemt het bedrijf over voor een onbekend bedrag.
Stegeman werd in 1858 opgericht in Deventer. Inmiddels is het bedrijf vertrokken uit de stad en staat het hoofdkantoor in Wijhe. Behalve droge worst, grillworst en andere vleeswaren, richt Stegeman zich de laatste tijd ook op vleesvervangers.
Het bedrijf is al vaak van eigenaar veranderd. Eerst werkte het samen met de Brabantse vleesverwerker Hendrix, waarna beide bedrijven opgingen in de voedingsmiddelendivisie van British Petroleum. In 2008 belandde Stegeman in handen van het Spaanse voedingsmiddelenconcern Campofrio, dat zelf werd overgenomen door Sigma.
Dat laatste bedrijf zette de vleesverwerker samen met het Belgische Imperial Meat Products te koop, omdat dit beter zou zijn voor de winstgevendheid. Met de voorgenomen deal gaan nu in totaal zes fabrieken, waaronder Stegeman, over naar de Belgische Ter Beke Groep. Toezichthouders moeten nog instemmen met de deal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.