Nieuws

Deense maatschappij stalt vijf Embraer 175-vliegtuigen op Twente Airport

Vijf Embraer 170-toestellen worden geparkeerd op Twente Airport
Vijf Embraer 170-toestellen worden geparkeerd op Twente Airport © ANP/Fotografo01/IPA
De Deense leasemaatschappij Nordic Aviation Capital gaat vijf vliegtuigen stallen op Twente Airport. Het betreft toestellen van het type Embraer 175. Als de weersomstandigheden goed zijn, arriveren de eerste drie vliegtuigen morgen en zaterdag. De laatste twee landen naar verwachting volgende week.
De Embraer-toestellen waren tot voorheen in gebruik bij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. De leasetermijn is verlopen en de toestellen blijven tot een volgend leasecontract geparkeerd op Twente Airport. De luchthaven spreekt van een 'langdurig parkeercontract'.
“Het is heel mooi dat dit contract is gesloten. Het sluit perfect aan op de toekomstplannen van Twente Airport", zegt directeur Jan Schuring. "Vliegtuigparkeren in combinatie met eenvoudig onderhoudswerk is één van de pijlers voor een gezonde exploitatie."

Boeing 747

Vorige maand vertrok de laatste Boeing 747 van Lufthansa vanaf Twente Airport. Over het parkeren en weer mogen opstijgen van die toestellen is veel te doen geweest. De luchthaven won in april een kort geding dat het had aangespannen tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).
De Boeings zouden vervolgens tot juni volgend jaar blijven staan op 'Twente', maar Lufthansa haalde de toestellen toch vervroegd weg. Voor de luchthaven betekende dat een flinke financiële tegenvaller.
De Embraer 175 is een kleiner toestel dan de Boeing 747. Voor die Embraer-toestellen heeft Twente Airport wel een vergunning voor het laten landen en weer opstijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.