Sport

Hoogland op EK eenvoudig naar halve finales sprinttoernooi

Jeffrey Hoogland
Jeffrey Hoogland © Orange Pictures
Jeffrey Hoogland heeft zich op de EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen eenvoudig geplaatst voor de halve finales van het sprinttoernooi. De Nijverdalse snelheidsduivel versloeg in de kwartfinales de Pool Daniel Rochna met 2-0.
Hoogland won dan wel met 2-0, maar moest drie keer op de baan verschijnen. In de eerste heat verloor hij zijn zadel en kreeg hij een herkansing. Daarna won hij dus twee keer simpel.
Eerder op de dag reed Hoogland in de kwalificatie de tweede tijd, achter zijn trainingskompaan Harrie Lavreysen. In de achtste finales versloeg hij Martin Cechman uit Tsjechië.

Nederlandse finale?

Morgenavond staan de halve finales en de finale op het programma. De kans op een Nederlandse finale is groot. Hoogland strijdt tegen de Fransman Sebastien Vigier en in de andere halve finale rijdt Harrie Lavreysen tegen Mikhail Iakovlev uit Rusland. Hoogland en Lavreysen stonden in de zomer ook tegenover elkaar in de finale van de Olympische Spelen. Toen was Lavreysen in de derde en beslissende heat de sterkste.

Zegetocht

Het Europees kampioenschap is tot dusver een imponerende zegetocht voor Hoogland. Met de teamsprinters, waarmee hij in Tokio olympisch kampioen werd, veroverde hij afgelopen woensdag de Europese titel en een dag later pakte Hoogland ook individueel goud op de kilometer tijdrit. Hij was daarin ongenaakbaar de sterkste.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.