Verslaggever/redacteur RTV Oost - 1Twente - NOS

Ben jij een nieuwsgierige journalist die gelooft in het belang van lokale en regionale journalistiek en wil je in dienst van de NOS lokaal aan de slag als verslaggever/redacteur?

De lokale en regionale publieke omroepen en de NOS zijn in 2021 begonnen met het versterken van hun samenwerking op het gebied van de lokale journalistiek. Ruim zestig journalisten zijn voor een periode van een half jaar gestationeerd bij regionale en lokale omroepen in het hele land, waarbij de NOS als werkgever optreedt. Het bundelen van journalistieke kracht en kennis moet zorgen voor een verrijking en verbetering van de kwaliteit van de lokale berichtgeving. Binnen dit project zijn wij op zoek naar een:

Verslaggever/redacteur RTV Oost – 1Twente - NOS

Wat je gaat doen

In deze rol ga je als verslaggever/redacteur aan de slag in de regio. Dat houdt in dat je samen met collega’s van de regionale en lokale omroepen het nieuws verzorgt van een gebied dat jij het liefst al goed kent of waar je een verbinding mee hebt. Als zelfstandig verslaggever/redacteur pitch je je ideeën voor nieuwsonderwerpen, doe je je research, produceert eigen verhalen om vervolgens op pad te gaan voor interviews en het maken van reportages (audio en video, radio, tv en online).

Het nieuws maak je primair voor de lokale en regionale omroep waar je gestationeerd wordt, maar het is ook beschikbaar voor de NOS.

Je hebt twee standplaatsen: de redactie van RTV Oost in Hengelo en de redactie van 1Twente in Enschede.

Wie je bent

Je bent een nieuwsgierige journalist die gelooft in het belang van lokale en regionale journalistiek en gedurende een half jaar lokaal aan de slag wil als verslaggever/redacteur. Je voelt je verbonden met de lokale cultuur, politieke thema’s en speerpunten in de regio Enschede-Hengelo-Almelo. Je hebt een relevant netwerk of bent in staat dit op korte termijn op te bouwen en je bent bereid in de avonden of in het weekend te werken. Nieuws is er immers 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je hebt alles in huis om de nieuwsvoorziening op lokaal en regionaal niveau te versterken: een neus voor nieuws, je weet je vast te bijten in onderwerpen en deze te vertalen in (online) reportages. Jouw nieuwsverhalen over mensen, organisaties en de lokale overheid zijn origineel in opzet, verfrissend in taal en verrassend door de invalshoek die je kiest. Ze raken de maatschappelijke discussie en zijn altijd actueel, regionaal of landelijk. Je zoekt verdieping en geeft duiding waar dat nodig is. Je bent vertrouwd met camjo of mojo en je kunt multimediaal denken en werken.

Wat je brengt

 • Minimaal 3 jaar journalistieke ervaring als redacteur en verslaggever.
 • Ervaring met online journalistiek.
 • Een relevant netwerk in de regio waarvoor je solliciteert.
 • Geloof in het belang van lokale en regionale journalistiek.
 • Inzicht in en kennis van de werking van de lokale besluitvorming.
 • Ervaring met monteren in Adobe Première Pro is een pre.
 • In bezit van een rijbewijs

Wat we bieden

 • Een gevarieerde baan als verslaggever/ redacteur waar eigen inbreng gewaardeerd wordt en de vrijheid om eigen invulling te geven aan nieuwsverslagen.
 • Salaris in schaal G op basis van een 36-urige werkweek (conform de cao voor Omroeppersoneel). Inschaling is op basis van opleiding en journalistieke werkervaring. Daarbovenop: 8% vakantiegeld, 6% eindejaarsuitkering en een bijdrage van € 30,- netto in de ziektekostenverzekering.
 • (Leen)telefoon met statief, lamp en microfoon.
 • (Leen)laptop.
 • Een dienstverband voor een half jaar bij de NOS. Mocht het project na 1 mei 2022 worden verlengd dan is er uitzicht op verlenging van je contract.
 • Individuele coachingsessies door eind- en hoofdredacteuren.
 • Een werkplek bij de redactie van de lokale en de regionale omroep.

Enthousiast geworden?

Zie jij jezelf als redacteur/verslaggever werken bij een van de lokale omroepen in jouw regio? Mail dan je motivatiebrief, cv en eventueel een video naar k.bakker@rtvoost.nl.

Solliciteren kan tot en met vrijdag 22 oktober 2021.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in de laatste week van oktober.

Heb je nog vragen over deze vacature, bel dan met Klaas Geert Bakker, eindredacteur RTV Oost: 06-81136344.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
VACATURES EN STAGEPLAATSEN
Deel dit artikel: