nieuws

Brandbrief senioren Tubbergen over besluit Cogas: overstap naar Caiway stopzetten!

Gemeentehuis Tubbergen
Gemeentehuis Tubbergen
De Stichting Welzijn Tubbergen SWT trekt bij de gemeenteraad van Tubbergen aan de bel over de kwestie rond netbeheerder Cogas. Met de verplichte overstap naar de nieuwe provider Caiway, verdwijnt het systeem voor personenalarmering. Dat meldt Tubbergen Nieuws.
In het hele gebied zijn volgens de stichting honderden ouderen aangesloten op het systeem van personenalarmering dat door Ziggo wordt ondersteund. Het systeem maakt het mogelijk dat ze langer thuis blijven wonen. Daarnaast geeft het een gevoel van rust en veiligheid, ook voor de familie, omdat er direct hulp komt als de knop wordt ingedrukt.

'Grote zorgen!'

"Nog afgezien van de zeer onzorgvuldige wijze van communiceren door Cogas, de principes van marktwerking in te ruilen voor gedwongen winkelnering en hogere prijzen te vragen voor minder aanbod, baart ons dat grote zorgen!", zo schrijft de SWT.
De stichting vraagt de gemeenteraad met klem daar rekening mee te houden. "Dit besluit kan in onze ogen alleen maar leiden tot het stopzetten van de overstap naar Caiway en het behoud van Ziggo." Eerder pleitte de Seniorenraad in Tubbergen al voor stopzetten van de overstap.
Cogas maakte vorige week bekend dat vanwege de aanleg van een glasvezelnet het bedrijf voor bellen, internet en tv overgaat op een andere provider die ook diensten via glasvezel biedt. Het contract met kabelprovider Ziggo wordt daarom ontbonden. Cogas-klanten van Ziggo zijn verplicht over te stappen naar de nieuwe provider Caiway.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.