Koploper PEC Vrouwen brengt voetbalsters Feyenoord eerste nederlaag toe

PEC Zwolle Vrouwen blijft buitengewoon goed presteren in de Eredivisie. De trotse koploper wist vrijdagavond in eigen huis te zegevieren tegen de voetbalsters van Feyenoord, dat daarmee de eerste nederlaag van het seizoen moest incasseren. In het MAC3Park stadion werd het 2-1.

Onder toeziend oog van 1600 toeschouwers kwam de formatie van trainer Joran Pot sterk uit de startblokken. Na een kwartier werd een hoekschop van Jeva Walk bij de eerste paal binnengeschoten door Moïsa van Koot: 1-0.

Snelle gelijkmaker

Tien minuten later was het echter weer gelijk in Zwolle toen Celainy Obispo namens de Rotterdammers de stand weer in evenwicht bracht: 1-1. Feyenoord rook bloed, had het betere van het spel en PEC mocht na rust van geluk spreken dat een inzet van Samantha van Diemen op de paal belandde.

Walk schiet PEC naar zege

Ondanks een overwicht van Feyenoord waren het de Zwolse dames die halverwege de tweede helft weer aan de goede kant van de score kwamen. Jeva Walk wist doelvrouw Jacintha Weimar met een boogbal te verrassen. PEC streed voor iedere meter en wist de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken. Daardoor blijven de Zwollenaren fier aan kop in de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL PEC ZWOLLE VROUWEN
Deel dit artikel: