Nieuws

Eerste van vijf Italiaanse passagiersvliegtuigen dan toch geland op Twente Airport

Na vertraging, gisteren, landde vandaag dan het eerste van vijf vliegtuigen op Twente Aiport
Na vertraging, gisteren, landde vandaag dan het eerste van vijf vliegtuigen op Twente Aiport © NewsUnited/Dennis Bakker
Het passagiersvliegtuig dat gisteren vanwege dichte mist niet kon landen op Twente Airport is vanochtend alsnog geland. Het is een van de vijf toestellen die de komende tijd op het vliegveld worden geparkeerd. De andere vier toestellen landen komende week. Ze komen uit de lease bij een Italiaanse vliegmaatschappij en zijn niet direct opnieuw inzetbaar.
De landing vanmorgen betekende goed nieuws voor de vliegtuigspotters die zich vanmorgen opnieuw hadden verzameld op Twente Airport. Gisteren kwamen ze nog voor niks, vanmorgen zagen ze het vliegtuig dan toch landen.
Het toestel vertrok vanmorgen al vroeg uit Rome. Mist leek opnieuw spelbreker te worden. Het toestel heeft een tijd gecirkeld boven Münster om uiteindelijk rond negen uur vanmorgen alsnog de landing op Twente Airport in te kunnen zetten.

Leasetermijn verlopen

De Deense leasemaatschappij Nordic Aviation Capital wil de vijf vliegtuigen stallen op Twente Airport. Het betreft toestellen van het type Embraer 175.
De Embraer-toestellen waren tot voorheen in gebruik bij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. De leasetermijn is verlopen en de toestellen blijven tot een volgend leasecontract geparkeerd op Twente Airport. De luchthaven spreekt van een 'langdurig parkeercontract'.
De andere vier vliegtuigen komen volgende week naar Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.