nieuws

Alle waarschuwingen na brand Kampen ingetrokken, brandweer blust na

Deuren en ramen kunnen in Kampen weer open; de gemeente heeft alle waarschuwingen vanwege de grote brand bij schrootbedrijf Regelink ingetrokken.
De brandweer heeft de brand onder controle maar is naar verwachting nog wel tot in de avonduren bezig met nablussen. Er is nog stankoverlast van het bedrijf tot aan de Dieselstraat maar de brandlucht heeft geen schadelijk effect. Deuren en ramen hoeven niet meer dicht te blijven en de ventilatie kan weer aan.

Lichte klachten, geen gezondheidsrisico

De brand brak vanmorgen om 9 uur uit. De dikke rook trok over Kampen en was gevuld met een lichte concentratie blauwzuurgas. Langdurige blootstelling daaraan kan schadelijk zijn, maar volgens de Veiligheidsregio is dat niet aan de orde geweest. De vier bedrijven in een straal van 300 meter rond Regelink zijn ontruimd.
Ook in een groot deel van Kampen buiten die straal hebben mensen rook- en stankoverlast ervaren. De GGD stelt dat dit tot lichte klachten kan leiden maar geen gezondheidsrisico vormt. Een gezondheidskundig adviseur zegt dat het bij deze lichte klachten moet blijven.
De gemeente heeft voor vragen een telefoonnummer opengesteld. Dat is nog tot 22.00 uur te bereiken en morgen tijdens kantooruren: 038 3392718.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.